Project Description

Maak eens een bloemkoolpizza! Ja, je leest het goed. Van bloemkool kan je een pizzabodem maken en beleggen met wat je lekker vindt. En nee, de bodem heeft geen uitgesproken bloemkoolsmaak

Ingrediënten:
– 1 bloemkool
– 1 ei
– 1 handje geraspte kaas
– 1 teentje knoflook

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
– Snijd de roosjes van de bloemkool en kook deze gaar. Doe de gekookte bloemkool in een keukenmachine en maal het fijn. Spreid een schone theedoek uit en schep de bloemkool erop. Pers vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool voor een krokante bodem.
– Pers het teentje knoflook, kluts het ei en meng deze met de kaas en de bloemkool in een kom tot een soort deeg.
– Spreid het deeg uit op een bakplaat met bakpapier. Bak de bodem in 20-30 minuten gaar tot de bodem een goudbruin kleurtje heeft.
– Beleg de pizza met een topping naar keuze. Bijvoorbeeld: tomatensaus, verschillende soorten groente, vis en kaas. Schuif de belegde pizza terug in de oven en bak nog 10 minuten.

Eet smakelijk!!